De Hondenhoeve

Waar je hond écht hond mag zijn

Je geniet nog meer van je vakantie als je weet dat je huisdier ook een fijne vakantie heeft! Met dit in het achterhoofd bieden wij een kleinschalige vakantieopvang voor honden en katten.

 

De honden lopen mee met onze eigen honden. Dat betekent dat ze overdag in huis zijn en de beschikking hebben over de grote, afgezette, tuin. 's Nachts slapen ze in hun eigen kennel, waar ze ook te eten krijgen.

 

's Ochtends gaan alle honden eerst lekker naar buiten. Nadat iedereen zijn behoefte heeft gedaan en heeft gespeeld en gerend, krijgen ze eten. Tijdens het voeren zitten de honden in aparte kennels, zodat ze rustig kunnen eten. Na het eten is het even tijd voor rust.

 

Na het rust (half)uurtje mogen de honden weer los. Dat betekent dat ze in huis zijn en naar buiten kunnen als ze willen. Tot aan het avondeten hebben ze alle vrijheid om te doen wat ze willen. Of dat spelen is, of lekker in het zonnetje liggen, het kan allemaal. Sommige honden vinden het moeilijk om in een groep hun rust te pakken. Deze honden gaan tussendoor de kennel in zodat ze in hun eigen mand in alle rust even kunnen uitrusten. 

 

Het avondeten is eenzelfde ritueel als de ochtend. De honden krijgen eten en daarna even verplicht rust. Daarna is het nog lekker even buiten spelen (of binnen ;-)) voordat ze gaan slapen.

 

 

Kennismaking

 

Bij binnenkomst gaat je hond eerst even in zijn eigen kennel. Het kan voorkomen dat er honden in de kennels zitten op het moment dat je je hond komt brengen. In dat geval brengen wij je hond naar zijn kennel, zodat er zo min mogelijk onrust ontstaat.  Je mag een kleedje en/of kluif meegeven. Speeltjes mogen ook, maar liever geen piepspeeltjes, want dan wil iedereen meedoen ;-) 

 

 

Als jullie weg zijn laten wij je hond kennis maken met de andere honden. Dit bouwen we rustig op, zodat hij niet ineens overspoeld wordt. Sommige honden lopen binnen 10 minuten tussen de hele groep alsof ze niet anders gewend zijn. Maar er zijn ook honden bij die iets langer de tijd nodig hebben om te wennen, en die tijd krijgen ze.

 

Uiteraard zullen we foto´s maken van je hond tijdens zijn verblijf en zullen we een update sturen om te laten weten hoe het gaat. En als je nieuwsgierig bent hoe het gaat, mag je altijd even een berichtje sturen!

 

Je bent van harte welkom om van te voren een keer te komen kijken naar de kennels en het speelveld. We maken hiervoor graag een afspraak.

 

  

Dagopvang

 

Het is ook mogelijk je hond voor een dag te brengen, bijvoorbeeld als je een dagje uit gaat. Maar ook als de hond alleen moet zijn vanwege werk, is het een mogelijkheid om hem naar onze dagopvang te brengen, zodat hij naar hartelust kan spelen en 's avonds moe en voldaan is.

Ook jonge pups die nog niet zo lang alleen kunnen zijn, zijn van harte welkom. Uiteraard hebben deze pups een aangepast dagprogramma, wat aansluit op hun leeftijd.

 

Bel of mail voor de mogelijkheden of om een afspraak te maken voor een kennismaking.

Klik hier voor de tarieven voor het pension en de dagopvang.